New blog!

http://emmismalis.blogg.se/! Där kommer jag blogga till fullo. Ska jag radera denna blogg eller ska den få vara kvar utan uppdatering?! Puss & Kram....<3

Slutar blogga på denna blogg!

Tyvärr, ska blogga tillsammans med en kompis istället. Skriver ner den nya adressen sedan;) Tack för dennna tid....<3

Lördag!

Hej! Ska strax ut & fota lite med min nya kamera! Riktigt, riktigt, riktigt taggad. Idag måste jag även plugga ikapp en massa, blääää;(

Magi....

Han var fin men lite seg. Vi red slalom, bågar & volter i trav nedsittning. Han var lydig i svängarna & travade på bra. Han var lätt att ställa & spjärnade inte emot det minsta. När han sedan började dra tyglarna ur händerna på mig blev det rätt jobbigt. Man åkte fram på hans hals rätt ofta. Tryckte till lite med skänkeln & då slutade han dra. I galoppen var han toppen & pinnade på bra! Han höll ett bra tempo & var inte seg alls! Är jättenöjd!

Är det sant?!

Farfar kom hit med en systemkamera & den visade sig vara min! Räkna med bilder @ my blog;)


Ridkläder på!

Ska käka nåt nu. Sen bär det av till stallet. Uppdaterar när jag är @ home!

Det är aldrig försent att sträcka ut en hand....

Att höra någons rop på hjälp.... Resa sig upp & sätta ner foten. Stå upp för de som blir mobbade. Men hur vågar man? Hur skyddar man sig själv från att bli satt i samma läge? Många tankar dyker upp på näthinnan när detta ämne kommer upp. Istället för att tänka på alla saker som man själv kan drabbas av kan man tänka på att man faktiskt har överträffat sina förväntningar & fått en person att kunna känna sig fri. Personen kanske aldrig fått uttrycka sig eller pratat särskilt mycket, utan fått känna sig ständigt hotad. Ni som gör detta & vågar det, var stolta. Ni bidrar till så otroligt mycket!

It's snow!

Skojar inte! Det snöar så in i sjutton! Älskar det. Shit, vad jag är trött. Somnade vi 00.30 igår. Gick & la mig 8! Ska till stallet vid 4. Är hoppsugen, men sitsträning står på schemat (igen!). Nu bilr det ponnyakuten, i sängen med massor av kuddar!

Godmorgon!

Har nyss käkat lite frukost. Idag blir det skolan. Slutar tidigt. Sen ska jag till stallet & fortsätta jobba på sitsen på Magi. Kul! Ska hinna blogga också;) Ska kanske fixa lite tidsinsällt under dagen så ni får nåt att läsa! Ni får ha en bra dag....<3

Godnatt!

Tidigt, men jag är trött;)

Im back @ my place!

Hej på er! Gissa om jag saknat er?! Har haft fyra toppendagar i Barca & haft det mysigt. Imorgon blir det skola igen då. Jullovet gick sjukt fort, ju! Tänkte sammanfatta resan lite kort; Vi anlände till Barcas flygplats vid 9.30 & tog taxi till lägenheten som vi hyrde. När vi packat upp & vilat en stund tog vi en promenad längst "La Rambla" som är en gata som visar en extremt annorlunda miljö. Det var extremt häftigt, som ett kliv i en annan värld! Vi fortsatte ner till hamnen där vi stannade & fikade. Hade rejält ont i fötterna efter den promenaden! Det var svårt att sova på nätterna, eftersom man hörde ett konstant ljud av bilmotorer & tutande. Nästa dag gick vi till Gaudihuset. Det är ett hus som är skapat av konstnären Gaudi som är känd i Barcelona. Det var unikt & riktigt coolt. Vi käkade lite & sen gick vi hem till lägenheten. Vi gick ut på kvällen & käkade på nån resturang. Dagen efter gick vi till akvariumet. Hajarna var sjukt läskiga, men det fanns många andra fiskar också, som var lite mer i min smak;) Den sista dagen i Barca tillbringades i en turistbuss. Det skönt ta det lite lungt & vila fötterna lite;p Barcelonas kultur är häftig & annorlunda så det var en rolig resa. Det var 15-20 grader varmt, så man gick runt på gatorna utan att frysa! Bilder kommer senare. Är rätt trött just nu. Hoppas allt är super med er...<3

Åsikt...

Tänkte lägga till en liten grej om min åsikt om skvallerbloggar. De flesta är ju anonyma & ibland kan jag tänka tanken; Tycker personen/personerna bakom bloggen egentligen allt det här? T.ex Att den & dom rider kasst, hon har en blogg som suger, den hästen är sjukt felmusklad, han tar inte hand om sina hästar..... Om man inte tycker allt det här ska man defenitivt inte skriva det, för det finns vissa som gör det endast på grund av avundsjuka. Jag skulle må dåligt av att sitta & gömma mina egentliga åsikter bakom en datorskärm. Jag tror att många som driver en skvallerblogg nån gång känner; "Nej, jag klarar inte av detta längre" & då beslutar att avslöja sig. Det blir otroligt jobbigt om man hela tiden malt på med en massor av elaka ord & texter. Man riskerar att bli rejält kränkt av andra t.ex på FB, mail eller via kommentar. Många väljer därför att sluta blogga. Andra, väljer att fortsätta med sin skvallerblogg, skriva med lite mer omtanke. Då är man faktiskt modig. Man vet att folk kommer bli upprörda, man vet att folk kommer kontakta en & man vet att vissa kommer hata det, men fortsätter endå & fockusera på dom som faktiskt uppskattar bloggen!

Sitter på rummet här i Barcelona. Har nyss...

Sitter på rummet här i Barcelona. Har nyss varit på Zara & handlat lite kläder. Dessa mobilinläggen blir sjukt ointressanta. Hoppas ni kan leva med det;)


Tankar kring bloggen....

Jag tycker att det är hemskt kul att logga in på bloggen & se att ni kommenterar, följer upp diskutioner & är allmänt fina. Ni ska bara veta hur TACKSAM jag faktiskt är. Ibland tittar jag igenom i arkivet för kommentarer & läser alla med ett leende på läpparna. Varje kommentar BETYDER & jag läser igenom alla. Ni måste förstå, att ni är så otroligt viktiga. Om ett år, kommer ni vara minst lika värdefulla. Det är så kul att skriva långa & läsvärda texter, när man vet att någon faktiskt läser. Ni får tycka vad ni vill om mina texter & uttrycka er åsikt fullt & även om allt är jättedåligt, blir jag bara glad över att ni läst & kännt att ni inte kommer få något straff för att ni uttryckt er till 110%. Jag tycker om er så SJUKT mycket.

Tja! Har ont i mina fötter efter att ha ru...

Tja! Har ont i mina fötter efter att ha rusat runt här i Barcelona! Imorgon ska jag shoppa lite tillsammans med mamma:) Kommer hem på Torsdag<3


Lovelife....

Det är verkligen sjukt dumt att sprida rykten om vem en person har känslor för. Personen som har lagt över sitt förtroende i någon annans händer litar 100% på den som bär på hemligheten & räknar inte med att få sina känslor berättade för andra. Man kan må så extremt dåligt över detta så det är inte klokt. Kärlek är något som är sjukt ömtåligt & inte kan hastas fram. Personen som har känslor för någon annan måste själv få bestämma, när den vill ta steget. Det är ett beslut man måste få fatta själv. Om man får förtroendet att veta detta om någon annas känslor, ska man spara alla orden, längst inne i sitt hjärta.

Hjärta....

Du formar ett hjärta med dina fingrar, håller det mot bröstet, men det vägrara slå. Du ber mig att lägga mitt hjärta ovanpå & hoppas att våra hjärtan ska slå, tillsammans förevigt. Plötsligt känner jag en kraft, som sprids i min kropp. De formade hjärtat börjar långsamt slå & din & min blick möts. Du har en glöd i dina ögon, som gör mig stum. Jag kommer aldrig kunna slita blicken ifrån den. Din kärlek, kan man leva på.

Döden....

Såg nyss på 14:e delen av ponnyakuten. I slutet åkte Jossan & Daniel med Tobbe till Stall Cinderella, ett stall för pensionerade hästar. Kom & tänka på hur jag skulle regara om Jackpot dog/avlivades. 2010 avlivades Elektron & jag vart SJUKT ledsen. Jag började storgråta på rasten i skolan i famnen på en kompis. På eftermiddagen när jag skulle rida lektion så jag åkte till stallet. Fick ett hål i hjärtat av att se hans tomma box. Dagen innan la jag teckningar i den & gav Elektron en massor av morötter. Jag ville förgylla hans sista dag på Jorden. Nu stod inte den vita sagohästen i boxen längre & jag skulle aldrig mer få möta hans milda blick, aldrig mer få sitta på hans rygg & aldrig mer känna hans mule mot min kind. Men älska honom, det kan jag än idag. Allt detta kanske jag får uppleva 1000 gånger om, men aldrig, aldrig slutar jag att älska hästen som gått bort. Var & en får en speciell plats i mitt hjärta & kommer behålla den föralltid.

Även NI får ta plats!

På denna blogg skriver jag ibland mina åsikter & tankar & så vidare. Jag kom & tänka på att NI också ska kunna uttrycka er ordentligt, inte elakt men uttrycka er åsikt. Jag kommer ABSOLUT inte flyga på er & bli förbannad för det. Jag tycker bara att det är rätt att alla ska kunna uttrycka sig fritt! Om jag har skrivit ett inlägg, som ni inte alls håller med om, får ni såklart skriva en komentar. Bara det inte står: "Kasst inlägg", utan någon motivering. Att jag har kvar denna blogg är ER förtjänst!

Hej! Sitter på rummet i Barcelona. Flygres...

Hej! Sitter på rummet i Barcelona. Flygresan gick bra, sov nog den största delen. Igår gick vi till hamnen & fikade & kollade lite på kulturen. Kram<3


Sömntips!

Om du har svårt att sova, håll inte på med tekniska grejer t.ex mobil, dator & TV ca. 30 min innan du ska sova. Gör hellre något avkopplande, ta en varm dusch eller ett varmt bad, läs en bok eller lyssna på musik. Drick inte energidrycker, coca cola eller andra drycker som gör dig pigg, ta istället någon varm dryck t.ex te eller varm mjölk.

Trampa aldrig på någons hjärta...

Aldrig. Endast ord kan skada någons hjärta för livet. Orden snurrar runt där, längst inne. Man ska aldrig nochalera någon annas känslor, aldrig krossa eller såra dem. Man ska ta hand om dem som den finaste ägodelen på Jorden. För känslorna kan vara 1000 gånger värdefullare än alla pengar i världen. Spara alla tårar någon gråtit i din famn, alla ord någon viskat i ditt öra, all lycka någon skrattat i den säkraste skattkistan som finns, nämligen ditt hjärta.

Insperation...

Jag tycker att det är fullt okej att inspereras av andra personer. Plocka bitar av olika personers stil. Av alla små bitar bildar man en egen stil, helt efter sin egen smak. Men att kopiera allt från en enda person, kanske inte är det bästa valet som finns. Man måste dra en gräns själv när man känner: -Nej, det här är för mycket. Det kan ju vara så, att personen man avgudar som mest har plockat små bitar av andra personers stil, den med. Det kan ju vara kul att "skapa en trend", men det kanske man inte vill göra med hela sitt liv!

Gårdagens ridpass!


  Skritt på långa tyglar.....







Blev inte många bilder, men några i alla fall.

Kommer sakna er;(

Kommer sakna er så in i 17 när jag är i Barcélona! Era fina kommentarer & fina bloggar....era fantastiska ord gör mitt hjärta varmt. Hoppas att ni står ut med uppdateringen det blir kanske 2-3 inlägg per dag;( Kommer hem på Torsdag igen. Det jag ville få ut var hur otroligt mycket jag kommer sakna er & hur varmt om hjärtat ni ligger för mig. Ni kommer få en massor av bilder från resan!

Godmorgon!

Imorgon drar jag till Barcélona! Måste gå upp kl.4 på morgonen, kommer vara TRÖTT. Tyvärr kommer jag inte blogga i Barcélon, eftersom jag har beslutat att lämna mig kära iPad hemma pågrund av stöldrisk. Det kommer en bomb med tidsinställda inlägg istället;) Bilderna från gårdagens ridpass kommer nog upp som tidsinställt imorgon;) Är taggad till 1000, vill ta flyget till Barcélona NU!

2012's första ridlektion!

Hej! Har nyss käkat lite middag. Dagens ridpass på Magi gick sådär. Sitsträning stod på schemat. Han kändes väldigt seg ibörjan, men lyssnade fint på mig i halterna och så vidare. Det kändes som jag låg sjukt långt bakom hästen framför & det var lite jobbigt till en början. Vi fick värma upp hästarna lite på volten, ställa & böja & få dem mjuka. Tyckte att han lyssnade bra & böjde sig fint. Fick dock tänka på rätt mycket på volten, ställa ordetligt, men passa mig för att han skulle bli för böjd, DRIVA ordentlig, hålla kvar honom på voltspåret (han tryckte extremt mycket in mot mitten), fortsätta rida mjukt & fint, för annars börjar han rycka tyglarna ur handen på en, hitta en mjukt rytm i nedsittningen i traven & att INTE hamna snett i sadeln, som jag ofta gör omedvetet. Kämpade på med han & stressade han inte, utan bad honom öka tempo i ertapper. Spöet fick vila på låret i största delen av lektionen. Vi galopperade sedan någon slags båge. Han hade lite svårt för att behålla galoppen hela bågen, men var superduktig! Magi

Såhär gör vi!

Har inte fått några frågor i frågestunden, utan andra fina kommentarer. Tack till alla er som kommenterar. Tänkte bara informera om en sak; I frågestundsinlägget vill jag helst bara ha frågor, eftersom det blir lite rörigt annars;) Det är ingen miss av er som kommenterat, utan jag som inte informerat er. Känn er INTE skyldiga nu!

Fråga på....

Kör på en....FRÅGESTUND! Om det blir tillräckligt många svarar jag i ett videoinlägg;)


Sorry...

Hann inte uppdatera nåt igår. Blev bjuden på middag med familjen & innan var jag med en kompis. Bilderna kommer upp. 16.30 rider jag min första lektion för 2012, spännande;) Bilder kommer. Är supertaggad.

Strax....

Åhhh, har inte hunnit ladda upp bilderna! Fumlade bort tiden helt & mös med kaninerna i en timme! Men bilderna KOMMER upp idag, lovar. Det blir lite halvdan uppdatering efteraom jag har fullt upp med att fixa tidinställda inlägg till de dagarna jag är i Barcélona.

Morgon!

Är ni vakna? Det är jag i alla fall. Imorgon följer pappa med till stallet & fotar. Han brukar ta rätt bra bilder, men det är mörkt i ridhuset. Hoppas att det blir något bra av det hela i alla fall. Ska ladda upp droppbilderna på bloggen snart. Hoppas ni tycker dom blev hyfsade i alla fall;) Förresten, om pappa får till några bra bilder imorgon, så kommer det upp en ny, fräsch header!

Take the camera!

Istället för iPaden ska jag plocka fram kameran & fota lite smått. Taggad? Nepp! Nu får jag sen till att ta några RIKTIGT fina bilder, så ni slipper hålla för ögonen;)

@ my room again!

Haft det supermysigt. Ska nog käka snart & sen ska jag ta lite dropp & vattenbilder, som ni får se imorgon. På fredag börjar ridningen igen, wihoo! Längtar galet mycket, har saknat alla hästar som står på ridskolan. Hoppas på att vi får träna på nåt kul;)

Skvallerbloggar.....

Min åsikt runt skvallerbloggar lyder såhär: Lite skvaller då & då kan väl vara intressant, men när det går över gränsen, mår jag nästan dåligt över det. Så länge man inte hänger ut någon, skriver skit om någons ridstil, kropp, personlighet eller häst, så är det okej. Men att hänga ut nån, usch! Jag skulle skämmas över mig själv om jag hängde ut någon på denna blogg. Dessutom har vissa skvallerbloggar en anonym bloggare & det gör det hela ännu värre. Jag fattar bokstavligen inte hur man kan sitta med bilder & göra dom till nakenbilder & sedan vara stolt över det! Det är obegripligt. Man begöver inte påpeka saker om andra personers ridstil, för nästan ingen rider helt korrekt. Jag tycker man ska sätta sig på hästen/ponnyn själv & försöka rida den i korrekt form, tempo & hoppa alla hinder perfekt & man själv ska ha korrekt sits, hand, blick, skänkelläge & använda mjuka hjälper extakt hela tiden. Det bli ju nästan tråkigt! Hästar ska INTE behöva gå perfekt hela tiden, med nacken böjd, galoppera i samma tempo, hoppa hinderna med samma korrekta språng & gå så varje ridpass. Hästar trivs kanske inte med detta. Vissa hästar kanske hellre går med huvudet högt & galoppera lite fortare, andra kanske trivs med att gå bakom hand & galoppera lite segare & behöver en ryttare som rider med lite mera ben. Bara för det behöver man inte sitta & leta upp alla fel i bilder på ekipaget!

Drar nu!

Uppsala here I come!

Inga foton;(

Det regnar ute & jag vill inte ta med pappas kamera ut. Ska fota lite vatten & droppar inomhus lite senare idag, spännande! Det blir första gången för mig. Hoppas bilderna blir hyfsade i alla fall;)

Godmorgon på er!

Det är inget mysigt väder ute direkt:/ Ska försöka få några bilder ändå! I eftermiddag drar jag med familjen till Uppsala & fikar & har det mysigt. Bloggen kommer ändå uppdateras för fullt. Älskar era kommentarer, jag känner verkligen för att blogga;)

Ska sätta mig i soffan....

......en stund & påbörja mig hittils chillkväll. Bloggen kommer uppdateras elite imorgon, så håll utkik! Får väl passa på & önska er en riktigt GOD NATT.

Är på foto-humör!

Åhhh är sugen så in i 17 på att fota lite natur! Synd att det är kolsvart ute. Får ta det imorgon istället, vill ni se bilderna då?! Har dock ingen egen systemkamera, utan plåtar med pappas! Den är superbra! Skulle gärna vilja ha en egen, men får nog vänta ett tag. Papi pratade om bra "konfermationspresent"! Får nog vänta LAGOM länge i sådana fall;p Bjuder på lite gamla bilder på mina små sötisar!

Skolstart....

Haha, börjar skolan senare än alla andra eftersom jag åker till Barcélon & har det gött! Skönt för min del. Med skolarbetet har jag inte fått något speciellt mål, mer att fortsätta som jag gjort hitills & räcka upp handen mer på Matten. Så då är det väl bara & fortsätt & jobba på under VT & sen blir det Högstadiet efter sommarlovet, om en evighet. Är nöjd med min klass, så tänker gå kvar på samma skola ett bra tag!

Nyårslöften!

Att fortsätta bearbeta skitsnack. Det är SJUKT viktigt, enligt mig. Skitsnack är inte bra, inte bra alls........................ Tävla i en mindre hopptävling & inte pressa mig själv för hårt innan starten. Koncentrera mig på att ta det lugnt.... Inte lova för mycket.....jag måste tycka det jag lovar har en mening & inte bara för att vara snäll mot personen...... Bättra på mitt självförtroende.

Ladda upp.....?

Hur ska jag ladda upp för VT 2012 på Väsby RK..? Började fundera på det för några minuter sen. Nya utmaningar & prövningar.....Högre hinder & fler banor. Mitt självförtroende måste höjas, helt klart. Man kan inte rida mot första hindret på en bana & inte tro att man klarar det. Man kan inte påbörja en skänkelvikning utan att TRO på det. Mitt mål är dessutom att rida en mindre clearround & jag är osäker på om mina nerver klarar det. Det är det 1:a jag måste bättra på. Sen måste jag även få bättre balans & hoppsits. Om inte jag har någon balans går inte hästen i balans. Min hoppsits måste bli bättre. Måste trampa ner hälen mer & tänka mer på blicken. Nu till de posetiva bitarna. Jag rider faktiskt fina vägar, det har jag fått mycket berömm för. Det lönar sig alltså att tänka på det;) Sen berömmer jag även hästen jag rider ofta. Brukar prata lite lugnande om hästen är nervös & berömma den när den t.ex gått fin i galoppen. Jag rider även rätt så mjukt. Jag tänker försöka försöka ladda upp ordentligt & vänja mig själv med att tänka "Jag klarar detta". Jag kommer öva upp min balans & hoppsits & träna & träna & träna!

Cha bloggisen!

Godmorgon! Kletade nyss på lite läppbalsalm på min torra & flagiga läppar. Så nu luktar det cocos i mitt rum! Ska dra in till stan idag & kolla på film & käka lite, mysigt. Fixar lite tidsinställt till er, såklart!
Puss & Kram


Dagen slut!

Dagen går mot sitt slut. Har ändrat bakrunden & gjort en ny header. Ska ut & gå en sväng med mamma snart. Det är nog lagon ruggigt ut & kolsvart till råga på det. Ska updatera mer imorgon, bloggen blir lite tråkig när den bara får stå i en dag.

Sitter hos farmor & har det mysigt. Det bl...

Sitter hos farmor & har det mysigt. Det blir rätt låg uppdatering idag, skulle jag tro. Ska ta & läsa lite ur min Twilightbok nu:) Puss & Kram<3


Pyamasoutfit! Ska hoppa i säng nu!

dsc00886 (MMS)

Pyamasoutfit! Ska hoppa i säng nu!


Hejsan!

Kvällen kommer nog bli kort för min del & tillbringas i sängen. Är så obeskrivligt trött sen igår. Gäspar varannan minut, känns det som. Jag får väl säg Natti till er nudå!


Ändrat lite!

Har skrivit en presentation i menyn & ändrat textstil på rubriken. Blev ganska snyggt, faktisk. Vad tycker ni?

Outfit!

Chill outfit idag, mjukisdressen & NO smink!


ZzzzzzzzzZ....

Det enda jag känner för just nu är att SOVA! Det blev rätt sent igår. Men det är 2012, i alla fall.