The music sounds so good in my ears!

Magiskt. Fantastiskt. Underbart. Rihanna ROCK!


I see the moon....

Hej på er! Imrgon är det 1:a december.....bara 23 dagar kvar till jul! I love the christmas! Har köpt julklapp till syrran. Köpte den på Stockholm Horse Show! Tre par strumpor med hästar på! Hon ska börja rida snart! Vet inte vad jag ska köpa till mami, men papi ska få örngottet jag gör på slöjden. Hmmm.....vad ska jag ge till er söta läsare? Kanske ett långt inlägg om hur MYCKET ni betyder för mig.....eller en ny design & header.....vad tycker ni?!

Åsikt...

Måste bara få skriva ut om min åsikt om bett på ridskolehästar. Ridskolehästar rids ju av hur många olika personer som helst. Alla är olika i sin ridning. Vissa rider väldigt mjukt & lungt, andra är rider lite "hårdare" eller vad man nu ska säga, andra rider nogrant & andra lite slarvigare. En häst som är känslig, pigg & kanske lite tittig kanske den lite mer erfarne & mjukare ryttaren borde rida. En mjuk & erfaren ryttare kanske klarar av att rida med ett llite skarpare bett. Det hjälper inte alla gånger att bettsla upp hästen med ett skarpare bett, men i vissa fall kan det hjälpa. Man behöver inte focusera på bettet, utan på vilken hand ryttaren har. Om ryttaren inte har någon vidare mjuk hand, kanske man inte ska sätta på hästen ett skarpt bett, utan kanske fundera på ett milt bett t.ex två- eller tredelat tränsbett.

Paus...

Har ingenting att blogga från, så jag tar en lite paus tills tekninken är med mig. Pluggade geografi hela dagen i skolan idag & lite svenska också. Var nyss i stallet & hade lite intressant teori;) Hoppas ni får en riktigt go fredagskväll!

Hej, bloggen!

Sorry för uppdateringen. Har haft utvecklingssamtal. Det gick toppen! Imorgon är det fredag.....YES! Fredagar=Lovely! Imorgon får ni ett LÅNGT inlägg om varför jag inte uppdaterat så mycket, om mina tankar kring bloggen & lite känslor....<3

Cha....

Hejsan bloggen! Läste nyss igenom min omdömen inför utvecklingssamtalet imorgon. Är jättenöjd! Idag var det matteprov i skolan.....det var rätt svårt. Ska mysa lite med syrran i soffan. Det blir sängen tidigt idag.


Bel Carmen....


Why?

Varför läser jag Nellies blogg egentligen? Detta är en blogg & inspereras av. Jag läser den för att man lär sig så mycket av Nellie. Att respektera andra, ovasett utseende, kläder eller hårfärg. Nellie har inspererat mig till att våga uttrycka min åsikt för andra & kunna vara mig själv i alla lägen, oavsett vad andra tycker om min stil. Respekt är ett av de tyngsta orden i mina ögon, tack vare Nellie.

En andledning till är Nellie själv. Hon uttrycker åsikter, känslor & tankar på ett fantastiskt sätt. Trots alla snälla komentarer håller hon fortfarande fötterna på Jorden, trots allt tjat hit & dit om hur Nellie rider fortsätter hon på samma sätt, trots alla påpekande om matchning har hon fortfarande samma stil. Detta är coolt gjort av Nellie.

Jag älskar Nellies blogg. Självklart tänker jag "åhhh, jag vill byta liv med Nellie" men när man väl tänkt igenom det & läst några gamla inlägg igen förstår man hur mycket Nellie får kämpa. Livet är ingen dans på rosor för Nellie utan det är en sak hon kämpar sig igenom. Självklart har Nellie många fina stunder i sitt liv, men hon får kämpa också. I love this blog...<3



http://nellieberntsson.se/
http://nellieberntsson.se/
http://nellieberntsson.se/


Jag är med & tävlar om en gästbloggning hos http://nellieberntsson.se/!


Tjena!

Måste plugga engelska, matte & svenska, men fattar NOTHING! Ramlade ner från en bom på gympan idag....det gjorde så himla ont! Mitt ben känns ovanligt svullet;( På fredag är det teori, vi skulle egentligen ridit barbacka! Åhhh, vill rida barbacka på Jackpot! Kommer inte ha han något mer denna termin, om jag inte har turen & få honom nästa månad också;)

Creed!

Nellie Berntsson förtjänar ett STORT creed! Hon är min STÖRSTA förebild, både inom ridsporten & i övrigt. Hon äger ponnyn Sterre, även kallad Stella & rider & tävlar Bellman. Denna tjej gör min stum. Jag kan sitta & läsa igenom gamla inlägg från hennes blogg, kika på gamla bilder, utan att tröttna! Hennes story, liknar ingen annans! Har aldrig träffat Nellie i verkligheten, men om man läser hennes blogg, tar in alla hennes kloka texter så förstår man.....hur amazing tjejen är......<3 Nellie är otroligt gullig. Om jag skickar en kommentar så kikar Nellie in & svarar via kommentar. Jag får ett stort leende på läpparna när jag ser det.




Nellie får inte bara snälla kommentarer utan också en del skit & hur tacklar hon det? Jo, Nellie låter sig INTE tryckas ner av allt skit. Hon är så sjukt stark. Hennes grymma föräldrar finns där för henne & ser alla möjligheter i världen. Skulle dom där anonyma personerna som skriver skit våga stå där, mitt framför Nellie & kläcka ur sig all skit? NEJ, troligtvist inte.





Som sagt äger Nellie B-ponnyn Sterre. När Nellie köpte Sterre hade hon gått en Clearround på 50 cm. Nellie & Sterre byggde upp ett starkt band mellan varandra & det bandet, blev så starkt att ingen kan slita sönder det. De började utvecklas ihop på tävlingsbanorna. Snart var det dags & debutera LA. De nollade sin första LA-runda. Två nollor i LA behövdes för att kvala till MSV. Nellie & Serre satte den andra nollan!




Bellman kom till Nellie i oktober. Första gången jag såg Nellie & Bellman ihop.....WOW vilket par! Första tävlingen ihop blev en andraplacering & en vinst! I Ängla hoppet kom de tvåa i finalen! Framgångarna blir säkert bara fler & fler för detta ekipaget!



image description

Outfit!

dsc00772 (MMS)

Outfit!


Söndag!

Festen var nice. Kom hem & var helt slut. Idag blir det lite plugg, har ett matteprov i veckan! Ska fota lite också.....vill ni se de bilderna? Nu ska jag upp & käka frukost;) Bjuder på en bild på min älskade kanin....<3


Godmorgon!

Sitter i sängen & lyssnar på musik. Gött. Ska ner till centrum idag. Ska köpa lite presenter, ska ju på fest idag! Snälla mami, kan inte du köpa den där snygga pälsmössan till mig på en gång? I onsdags hade klassen musik & våran musik lärare skulle bedöma om våra röster var svaga eller starka. Hon sa att jag prickade tonerna perfekt;) Haha, jag trodde verkligen inte att jag gjorde det!


Bus-ridning på Jackpot!

Jag fick kämpa med Jackie idag! Han var på sitt bushumör & blev så envis som bara han kan bli! Ibörjan kändes han fin, han lyssnade helt okej. Sen började vi jobba på volter & det gillar inte Jackie mest av allt, precis;p Han blev seg, tjurig & otroligt envis. Vi red på två volter & han bör volt & ignorerade mina hjälper. Blev rätt stressad när han höll på så, så jag blev flängig i min ridning. Han galopperade rätt fint, men började tjura mitt i galoppen. Han stannade upp & svängde tvärt av till andra volten. Jag MÅSTE bli mer bestämd i min ridning när han gör så & inte vara så försiktig! Det blev en buslektion för honom, helt enkelt;)

Snyggt som 17 enligt mig!

Halsduken: Den ser super go ut & är farligt snygg. Börjar tröttna på min från Gina!
Mössan: Mmmmm...vill ha direkt. Vill dock inte ha en äkta pälsboll....men den ska vara snygg;)


Bestfrieds 4-ever...or in one day..?

Seriöst? Är det olagligt att ha flera BRA vänner istället för att ha en bästis? Man kan ha en extra nära relation till en vän utan att kalla han/hon för "bästis". Om man är någons "bästis" måste man ta att ens "bästis" umgås med andra. Det finns bästisarmband & halsband. Varför vill man egentligen skylta med sin vänskap genom att bär ett sånt. Det kan göra nån avundsjuk & anvundsjuka är bland dom värsta sjukor som finns. Ena dagen är man någons bästis & andra dagen snackar man skit om varandra & sätter sig & skriver elaka kommentarer bakom en datorskärm. Det kanske inte är såhär för alla, men det är lite vad jag själv upplevt.....;(

Friday!

Äntligen! Ska snart till skolan, sen hem en snabbis & käka mellis & sen direkt till stallet & ha galoppfattningar på Jackpot! Igår var jag i centrum med en kompis. Kollade på massor av snygga kläder & mössor. Blev riktigt sugen! Jag har bestämt mig för att spara mina pengar;( Vi hade mattediagnos i ondags & jag fick 17/20. Jag är nöjd.

Clements.....

Clements står ju på ridskolan & jag rider henne ibland på lektionerna. Tänkte berätta lite om min & hennes utveckling tillsammans! Jag kommer ihåg första gången jag red henne. Det var rätt längsen. Hon var på tok för stor för mig. Jag fick knappt fram henne i skritt! I trav blev det ännu värre. Jag minns att min ridlärare jagade igång henne. Då var det skritt & trav som gällde. Efter några gånger började jag rida med spö på henne, men då behövde jag knappt använda det. Jag såg en annan sak hos Clements nu & det var hur lydig & välriden hon var. I skogen hade jag tidigare ridit Winny en del & hon är en riktigt gräsatare. Det var ofta jag hängde framför sadeln halvt hjälplös. Så var det inte med Clements. Nu kunde jag rida själv i skogen utan att mamma gick brevid. Clements gjorde allt jag bad om. Jag minns när jag skulle galoppera för första gången. Då red jag Clements & det blev ingen vidare upplevelse. Jag satt där & klamrade mig fast i sadeln & Clements slängtravade med flera meter till hästen framför. Jag var inte, ABSOLUT inte besviken på hästen utan bara på mig själv. Sen red jag lite andra hästar i en period. När jag fick Clements igen var det dags för hoppning. Jag hade alldrig hoppat förut & denna lektionen stannade hon 2 gånger & en gång gick hon över i skritt! Ingen lyckad hopplektion! När jag hade lärt mig att hoppa & galoppera ordentligt hoppade jag Clements för 2:a gången. Hon slängde nästan av mig! Jag var inte lycklig efter den lektionen! Jag red mest dressyr på Clements nu. Det tyckte jag att hon var perfekt för. Jag lärde mig snabbt att hon gärna var lite bekväm i sig på volten, gärna stannade på mitten. Dessa år har lärt mig mycket. Love u Clements!

-

I fredags hoppade jag ju Jackpot. Skrev att jag aldrig fick nån riktigt bra känsla över hinderna med honom. Det kändes inte alls bra. Red mot hindrena med dåligt självförtroende & kände mig osäker. Osäkerheten smittade av sig på honom & då blev det kantigt & ojämt. Han stannade till&med en gång......i några sekunder. Sen tog han ett hopp från stillastående & var nära på & sätta hjärtat i halsgropen. Tänker kolla med Ellen nästa gång om de har upptäckt nåt på honom. Hoppas allt är bra med dig, gubben. You're my life. My heart♥

Dagen...

Kom nyss hem från tandläkaren. Jag har världens fobi för att gå till tandläkaren. Det gick förvånadsvärt fort. Igår fick jag huvudvärk på kvällskvisten. Jag har haft migrän en gång så jag tog en äcklig huvudvärkstablett. Det blev ingen mer huvudvärk för mig under natten;) Ska på fest på lördag. Taggad för att festa loss:p


Hej!

Ligger i min goa säng & bloggar från min kära iPad. Idag kommer en kompis över & är med mig en stund. Ska bli kul! Igår blev det en myskväll med familjen & NO bloggning, tyvärr. Åhhhhh, vad helgen har gått fort. Snart är det måndag igen & då bär det av till skolan. Massor av plugg;( Måste passa på att grattulera min underbara papi på farsdag....Grattis papi....<3

....

Är rätt trött på detta nu! Man blir behandlad efter hur man ser ut.....det är rätt hemskt. Det finns tjejer & killar....som blir behandlade efter sin hudfärg, sina kläder eller om man sminkar sig eller ej. Jag säger inte att man inte får bry sig, för det gör jag också. Jag gillar mode osv. Jag tycker bara att det är så fel att man blir behandlad efter sitt utseende. Det är inte kul att folk snackar vitt & brett om ens utseende & trycker ner än för det. Man ska inte behöva känna sig tvingad till att dölja sitt rätta jag genom en massa smink. Jag använder smink ibland. Lite mascara i skolan & på fest mascara & lite annat. Man måste kunna få se både äldre & yngre ut än vad man är utan att bli påhoppad av elaka kommentarer för det. Vem är det förresten som har bestämt "Det är fult....Det är fint"?

My day!

Har varit ute hos mina älsklingar & matat dom & gosat lite. Sitter här i en go mössa & myser! Imorgon kommer en kompis över & då ska vi ha det lite mysigt! Längtar....<3


Mössan på!


Hoppning....

Hoppade Jackie idag. Han var pigg i början & vi hittade inget bra temop. Efter en stunds kämpande blev han något lungnare & då blev jag lungnare i min ridning också. Han bjöd framåt hela passet, jag gjorde lite misstag då & då. När det blev dags & hoppa lite åkte öronen på den lilla busen fram direkt & jag hade NO kontroll! Fram till hindret......ett litet stopp innan & sen världens hopp över:p Så blev det några gånger & jag hängde inte direkt med i alla sprången. Fick ingen bra känsla denna gång på Jackie. Han hoppade ojämt & jag fick inget bra självförtroende när han hoppade. Min ridning var rätt kass. Tyckte passet gick helt okej.

Fredag!

Det är dags att gå till skolan. Sen blir det stallet....nice!

Dagen avklarad!

Lagom chill dag i skolan.....vi skulle sammanfatta nån text ur en tidning som vår lärare skulle bedömma. Min blev okej, enligt mig själv. Nu blir det en chill hemmakväll. Papi står i köket & lagar mat.....hmm...undrar vad det blir för mumsigt???xd

Godmorgon!

Strax bär det av till skolan. Idag SKA jag uppdatera bättre! Imorgon ska jag hoppa Jackie igen...wihooo! Läntar.

Hejdå!

Drar till skolan typ.....NU! Mer update kommer sen!

Det skär i hjärtat...

Mår inte bra just nu. Blev sviken av en nära vän idag. Har haft en kall klump i magen enda sen imorse. Varför? De elaka orden sticker som små knivar i mitt hjärta & det gör ont i hela själen. Jag litade sjukt mycket på denna personen.......hon svek mig.......;(

En förebild....

Nellie Berntsson är en STOR förebild för mig. Nellie driver bloggen nellieberntsson.se. Varje ord Nellie delar med sig på bloggen är äkta....hela Nellie är äkta. Kan sitta & läsa Nellies inlägg om & om igen. Nellies texter betyder otroligt mycket. Nellie är otroligt vacker, både på ut och insida men jag tror att hennes insida är något vackrare! Nellie, du är topclass...<3


Hickstead.....vila i frid....

Ramlade ihop på banan under världscuptävlingen igår. Hickstead var speciell. En riktig stjärna på tävlingsbanorna.


Chill hemma...

Kom nyss hem from the school. Är vidrigt trött. Satt typ & sov på mattelektionen..xd Det blir en chill eftermiddag här hemma.....den spenderas nog framför iPaden elller nåt.....????xd Skulle träffat Linaefter skolan men hon hade planerat in nåt annat. Trökigt för mig....

Gäsp....

Nu ska jag till skolan! Uppdaterar sen!

Cha!

Sitter lite halvt död i mitt nya rum. Släkten är här på middag. Vi har käkat trerätters....gott. Kvällen har varit mysig. Vart på 1-års kalas hos mig gulliga kusin. Var rätt kul. Han är jättegöllig! Nu......chill.

My NEW room!


Mys...

Sitter i soffan & myser med syrran. Käkade mammas goda pizza till middag....mums! Red Jackpot eller Jackie, som jag kallar honom. Han var skitfin, busade lite emellanåt men fin var han. Guuuuud vilken galopp han har.....den är skön...VÄLDIGT skön. Över bommar gick.....bra. Försökte rida nogranna vägar & det gick jättebra. Han blev RÄTT pigg i traven. Jag fick hålla tillbaka honom rätt mycket. Sen skulle vi hoppa ett räcke. Jackie hoppade super. Han hoppade jättestort en gång & jag var inte direkt beredd:p Efter lektionen mös jag med han i stallet. I love u....<3

Fail!

Haha....lite failad bild på Pricken:p


Ridning....

Fick Magi. Red kl. 17.30 & det var kolsavrt ute. Vi red i ridhuset & övade på halter, lydnad och så vidare. Det gick super. Han fick gå i sitt tempo medans jag fockuserade mest på att han skulle jobba ordentligt med hela kroppen, lyssna & vara uppmärksam. Det funkade bra. Han vart fin i galoppen också.....red dock som en kratta. Han hade en bra galopp men min balans sviktade ibland. Är supernöjd med hästens insats, min var inte mer än okej.

Längtan.....

Att längta är både det värsta & bästa som finns. Ibland....är längtan underbar.....& ibland ens värsta vän. Längtan saknar jag ibland......& vill uppleva den. Oftast...är det underbart att ha något eller någon att längta efter...<3

Hej....

Haft en jättemysig dag hos farmor. Imorgon blir det chill hemma, kanske börja flytta in saker i mitt nya rum. Vid 17.30 åker jag till stallet. Tagga. Det är KOLSVART ute. Det lockar inte direkt & gå ut & mata kaninerna.......<3

It's a new day......

Idag ska jag till farmor & mysa. Blir ingen vidare uppdatering, tyvärr. Tog en liten paus från bloggen igår. Åkte & simmade med familjen, även fast jag är förkyld. Imorgon blir det stallet. Vill ha Jackie som jag ska hoppa på fredag;) Det ska bli galet kul att rida imorgon i alla fall. Imorgon hoppas jag på att kunna flytta in i mitt nya rum. Elen ska fixas idag & sen är allt klart! Bilder på rummet kommer.

Cha!

Ligger i sängen & är TRÖTT. Fick lust att slänga in ett inlägg i alla fall;) Idag ska pappa, jag & lillasyrran kanske dra & grilla vid en badplats som nästan ligger vid stallet! Kul.